Ont i bröstet

Ont i bröstet

mars 9, 2020 0 av Jess

För två veckor sen vaknade med enormt ont i bröstet som höll i sig. Eftersom immunförsvaret är sjukt dåligt av alla mina mediciner och jag åkte på min sons förkylning så tänkte jag att det nog var för jag hostat så. Läkarna ringde för att prata om mina provresultat och tyckte jag skulle åka in och lyssna på lungor/hjärta samt ta prover mycket riktigt så har jag har åkt på lunginflammation för att toppa denna behandling. Det blev en tripp till jour sjukhus och sen en vända till Akuten. Eftersom jag äter sååå mycket kortison just nu så tar det bort tex feber så jag har varit lite sjukare än jag själv fattar i lungorna, hostmedicin och penicillin på detta . Jag har fått köpa dosett åt alla mina tabletter nu hoppas jag att det ska vända ! Tre dagar hade jag super ont i bröstet sen blev det bättre, jag avslutade penicillin kuren och sen blev det ytterligare en vända till akuten för att jag fick bröstsmärtor igen dom uteslutande propp i lungan och hjärtat var bra men lungorna fortfarande dåliga så ny kur penicillin och lite bröstmuskelinflammation på det. jag mår bra men har enorma smärtor i bröstet och svag . jag har sänkt en tablett på kortisonet och väntar nu på höjning av cytostatika JAG VILL INTE HA DÅLIGT IMMUNFÖRSVAR, just nu smittas jag av allt så kan ej träffa sjuka människor.

Jag vill vara frisk & jobba ! Väldigt skönt att vara ledig och verkligen få vila som jag behöver men det räcker nu… jag vill bara få bort denna hemska smärta i bröstet.


I helgen var svärföräldrarna på besök hoss oss och hjälpte till med diverse saker och bara va. Sen igår hade vi lite fika hemma för barnen som har och ska fylla år , släkterna var hos oss och fikade. Det är så skönt att barnen kan få fira sina födelsedagar med sin mamma och pappa trots att vi är separerade samt bonus föräldrar/familjer och bådas släkter utan att det är konstigt. Dom är så lyckliga över det .

I Lördags for vi iväg en kortis på dagen till Uppsala för att lyssna, stötta Martina på hennes föreläsning och filma lite. Det är Martina jag har en podcast med för övrigt LevFörFan heter den om du missat.

För övrigt har denna sjukskrivning tillbringat mycket med barnen och hunden samt att jag fått inspirationen tillbaka för mycket då jag fått vila lite, jag kommer berätta lite om det i nästa inlägg .

Appropå vila så åkte jag, Ola och Zeke till Falun för några veckor sedan innan min lunginflammation och bodde i en stuga med denna fantastiska utsikt !! Vi var även och Grattade söta Greta som fyllde 1år .

Alltså snacka om avkoppling att vakna till detta när man öppnar fönstret ! jag bara älskar det .

Han det bra så länge , nu ska jag göra massa saker jag staplat upp som jag ska hinna med i dag. Ringa massa samtal och svara på mail… och rodda med diverse läkarbesök och andra möten som mpf mamman man är.

Puss och kram, glöm inte att ta vara på denna dag och njut!