Akut inlagd på sjukhus

Akut inlagd på sjukhus

februari 13, 2020 5 av Jess

Ja precis som rubriken så blev jag förvånad i Fredags då en sjuksköterska ringer och ber mig komma till sjukhuset och boka av allt jag hade planerat närmsta timmarna. Min plan var att jag skulle ha en mysig fredagskväll hemma och innan det ta några få kunder i salongen på eftermiddagen och sen hoppa på min natt-jobbhelg som jag såg fram emot efter långledig barnvecka. Jag blev så klart orolig för jag hade nämligen känt att jag var sjuk på något vis… och jag hade påpekat det för min familj att jag ej mått 100% bra, började ”som vanligt” storböla och ringde och försökte avboka allt , som vanligt är det ångestladdat att avboka och sjukanmäla mig när andra förväntar sig att ha mig där.

Sjuksköterskan sa på telefonen att mina prover inte alls var bra och att jag behövde komma in så fort som möjligt för att göra en undersökning av tarmen . Jag har Crohns sjukdom som är en så kallad inflammatorisk tarmsjukdom är en sjukdom som orsakar inflammation i mag-tarmkanalen, oftast i tunntarmen och första delen av tjocktarmen.

Nu hade jag varit ganska så dålig under en lång tid och fått två fula inflammationer på olika ställen i tarmen , läkarna var fantastiskarär jag kom in och alla fina sjuksköterskor och undersköterskor som arbetade där. Jag har sån fobi för att se vad som komma skall på skärmen under undersökningarna… livrädd att se ett tumör eller liknande och nu var jag inte alls förberedd på detta så jag mådde inte alls bra. Så fort jag satte min fot på sjukhuset sa Läkaren att du blir inlagd på en gång… jaha… och där spenderade jag min barnfria helg..

Det börjades med kortison intravenöst och i söndags cellgifter som ska ökas på medans kortisonet sänks… jag är veck i skallen, matt och blir så trött emellanåt . Det känns som att någon lägger en stor avkluven tall på mig när jag ligger ner… som att jag ska sjunka genom sängen hela tiden .

Det blev Mello ensam på sjukan och mycket vila alla fall , precis vad jag behövde just nu (ola var så klart där men jag skickade hem honom för han behöver också denna magiska helg utan stress.) det är mycket stress för att få ihop vardagen hemma som npf mamma. Dessutom flyttade vi i December och i samma veva Jul , Nyår hemma med gäster och nytt hus och dessutom var sonens skola hotad av kommunen att läggas ner … den som gör att vår vardag funkar just nu. det var mycket och det kan även orsaka att inflammationen blossar upp.

Nu har jag varit hemma sedan i Måndags och proppar i mig mediciner , vilar och bara är. Nja jag springer på prover hela tiden och i dag ska cellgiftet höjas så vi får se hur det blir i helgen…

Jag spelade i alla fall in en podd med Martina över datorn i Måndags när vi båda var hemma och sjuka vilket gick kanon avsnitt 16 SLÄPPS I DAG heter Lev För Fan och går att hitta om du klickar HÄR 

Annars så finns vi där poddar finns .

Ta hand om dig så länge så hörs vi !