Ridlektioner Södertälje 

juli 2, 2016 0 av Jess

Hejsan! 

Vad veckan går fort, nu var det helg igen, förra veckan var vi ute på landet så barnen fick rida. Vilken lycka, vilken häst och vilken fantastisk ridlärare dom har

Både Lowe och Leon lärde sig massor på bara en dag . 

Elsa som hjälpte dom är en ung och driftig tjej som älskar hästar och att lära ut. Jag vill verkligen rekommendera alla som har barn att kontakta henne för att få priva lektioner med full fokus på varje barn.

Läs hennes blogg HÄR

Jag rekommenderar dom VARMT!


Från Elsas blogg:

Mitt man är Elsa och jag är 14 år och har ridit i 10 år och jag brinner för allt som har med ridsport att göra! . Jag ger ut privatlektioner för barn upp till ca 15 år (föredrar dock dem lite yngre åren) där barnet/ungdomens privatlektion är i 70min där det ingår att göra iordning hästen på 30min och att rida i 40 min ( går att göra annat schema om man har med egen häst! Man för även lektionen för en billigare peng då). Man kan även få ett ändrat schema om men är ridkunnig och kan alla grunderna! Att göra iordning hästen är bland det viktigaste för att lära känna hästen ordentligt. Felet som många gör är att man hoppar över tiori delen och hoppar rakt in i ridningen. 

Jag är ingen ridlärare, men jag har ALLTID tyckt om att hjälpa till att lära ut saker som har med ridsport att göra! Jag har en del som rider hos mig och så fort som dem har problem eller vill komma lite högre i ridningen så har jag kunnat hjälpa dem

Det viktigaste för mig är att ta allting i elevens takt. Att stressa i ridningen leder ingen stans utan det bästa är att bara ta det i sin egen takt. Jag jobbar mycket från grunderna och jobbar eleven högre och högre oavsett tidigare förutsättningar! Jag själv ligger på en l:a nivå men kan även rörelser i msv pogram också och kan dem flesta större rörelserna! Jag lär inte ut hoppning då det är markarbete,dressyr och uteritt som är viktigast för mig. 
Min häst heter Waity och är en 22 årig flugskimmel som är en maxad d- ponny. Hon är en riktig läromästare och gör inte en fluga förnärd. Gör eleven rätt så gör hon rätt vilket är en trygghet isig att veta att man gör rätt. Alla som har ridit för mig ( även hästrädda ) älskar hennes personlighet och det är till och med några hästrädda som har börjat på ridskola tack vare att dem fick en bra första häst att rida på. 
Hon är utbildad i msv:b i hoppning och i dressyr men är för dagsläget knappt hoppad då vi satsar på dressyren. 

Vi håller till vid Södertälje

Max vikt på Waity är 62kg och maxlängden är 170+ 

Är du intresserad? Tveka inte då på att maila till tangogubben@gmail.com!