Helg & Plugg på The Academy

juni 10, 2016 2 av Jess

Sådär ja då kom dagen. Idag hoppar jag på nästa kurs på The Academy hitta skolan HÄR

Jag läser KTK Yrkesutbildningen. 

Jag har gått steg 1 den Teoretisk grundutbildning och nu hoppar jag på steg 5 Hälsoinformatör (igen) och sedan steg 4 Lic, kostrådgivare (igen) så tar jag 2 Lic träningsinstruktör & 3 Lic. Personligtränare går jag nästa år då jag är med lite mer i min fysiken, eftersom jag varit utbränd och fick Utmattningsyndrom förra sommaren tar jag kurserna med lite längre mellanrum så jag inte stressar upp mig totalt. Det känns så fantastiskt bra att studera på The Academy. Proffsiga lärare, fräscha lokaler, bra upplägg, smidigt med prov och material inga böcker utan allt digitalt och modernt via Ipad. Det passar mig som handen i handsken . Dessutom bryr dom sig mkt om sina elever och dömmer ingen. 

Så i dag ska jag läsa Hälsoinformatör , jag har gått liknande innan så det ska bli jätte bra med en uppdatering och öva på det jag kan samt lära mig nya saker och ÖVA.

Nervositeten som uppstår nu är bara för att jag är utanför min comfortzon. Nu förtiden vet jag vad som händer i kroppen och varför jag reagerar som jag gör på vissa saker då jag har massor av kunskap och erfarenhet bakom mig. 

Jag älskar kommunikation och att våga vara jag i dag , ser detta som en fantastisk möjlighet till detta.

Utbildningen gör jag i första hand för mig själv men jag vet att jag ska jobba med hälsa och livvstilsprojekt i framtiden.

Så det passar perfekt att utbildningen ger oss utöver insikt om vad hälsa är och innebär, även enkla verktyg på hur vi kan kartlägga ett hälsoläge på individ-, grupp-, och organisationsnivå. Vi får kunskap och inspiration om vad entreprenörsskap innebär samt träning i presentationsteknik.

INNEHÅLL i kursen.

Din roll som Hälsoinspiratör och Hälsokonsult ,Entreprenörskap, Presentationsteknik, Vad är Hälsa, definitioner, Livsstilskompetens, Begreppet Frisk – Sjuk, Hälsopromotivt arbete i process, KASAM som arbetsmodell, Hälsokorset, Identifiera Friskfaktorer, Ändra beteende, finn resurserna, Nu-läge och Önskat läge… 

Och jag älskar sånt 🙂

Ha en fin dag kära du!