Stolt över min känsla

november 24, 2015 0 av Jess

I mitt liv har jag alltid tänkt på alla andra alldeles för många år. Jag har gått över eld för vänner, kärleken, familj & satt mig själv sist. 

När jag var tonåring-ung kvinna var jag med om hemska saker som som flickvän  till en fd medlem i en sekt som gav konsekvenser som hot,förföljelse,skam,oro,skuld postraumatiskstress men värst var nog förföljelse & kontrollbehov. Det resulterade i dödsfall, han dog pga att dom i stort sett stressade och psykade ihjäl honom  & jag som levde kvar blev tyst..En jess med ett förtvivlat inre med ett yttre stabilt lugn & en bra avlastningsstation för andras bekymmer.
När jag började förstå & ta vara på det liv jag faktiskt LEVER så kände jag någon sorts skam. Jag fick även höra att jag var egoistisk fast jag bara tog mitt liv som nr ett. Dvs Inte ditt ditt ditt och ditt utan MITT. 

Jag har nu förstått genom åren som jag hela tiden tränga bort mig själv, döljt känslor, sorg, smärta att hela tiden ALDRIG våga tro på mig själv 110% utåt/socialt/skola/arbete/relationer och att ALLTID säga JA! jag gör det, fixar, ställer upp, ”jag finns här”så har det skapat en enorm stress i min ärradeskäl! 

Jag har arbetat med mig själv nu i några år & har äntligen känt känslan av att jag är bra precis som JAG är oavsett något! (Som liten på mitt flickrum kunde jag sitta i min ensamhet och tänka) att en dag …. En dag kommer jag att blomma ut ?Jag är ju jag, jag vill vara jag och jag vill vara den bästa versionen av just MIG! 

Jag vågar blomma nu säga exakt vad jag känner, stå för vad jag gör & tycka vad jag tycker. Mitt liv är mitt, min känsla är min och ingen kommer att styra & påverka mig negativt mer. Jag vågar snart föreläsa om vad som hänt mig.
Och jag är glad & stolt över min pojkvän Ola sedan några månader tillbaka som fått stå ut (under en tid av insikt, bearbetning, tuffa beslut, utmaningar samt press & stress från omgivning föll jag tillbaka några steg jag visste inte vad som var jag , började försvara & gömma mig IGEN)
Fan heller , jag ska aldrig gömma mig mer eller känna mig påverkad av skam, skuld och negativitet. 

Mitt  KBK Hälsocamp har gett mig så mkt kunskap , vänner för livet samt helt oväntad kärlek Kbk det handlar framförallt om hälsa och  i första rum mental förändring. 

Lycka, tacksamhet, utveckling, kärlek och kommunikation är fantastiskt tack för mig #nevergiveupjess