Måste få känslan…

maj 11, 2015 0 av Jess

Eftersom jag inte kan träna nu pga hjärnskakning så tränar jag hjärnan på att ändå få känna den känslan och låter den få samma effekt som av träningen genom att minnas hur jävla jobbigt och härligt det är… Vilken effekt träning/rörelse ger med vår hälsa fysiskt OCH MENTALT… Är du trött, stressad och deppig/rör på dej!  

 

Det ökar kroppens produktion av måbra-hormonerna dopamin, serotonin och endorfiner.Ökar självförtroendet och självkänslan.Motverkar depression och ångest. Både noradrenalin och serotonin ökar vid fysisk träning, vilket motverkar ångest och depression. Det är faktiskt samma ämnen som ökar om man intar SSRI-preparat.Motverkar stress!!! du klarar stress bättre och blir stresståligare. Stressrelaterade hormoner som adrenalin och kortisol blir även lägre vid vila.Förbättrar ämnesomsättningen. Fungerar anti-inflammatoriskt… Fungerar smärtlindrande. Stärker kroppens inre funktioner…bra för benstommen, förstärker immunförsvaret, förbättrar blodcirkulationen och syresupptagningsförmågan, förebygga cancer, rensar kroppen på toxiner, bra för hud och hår mm.Bra för hjärnan. Hjärncellernas nybildning ökas i hippocampus, vilket är bra för minnet och inlärningen. Tjohooooooo…. Snart sär jag frisk vila vilavila Sov först….