Ortoped & öppning framåt !! GLAD

januari 28, 2015 0 av Jess

Okej igår var jag hos en grym ortoped nu ska vi se om jag kan sammanfatta lite vad som gav året av smärta och frustration (jag ska lära mig allt om min kropp nu.)
vad har det varit för fel på mig i ett år? Varför har jag inte kunnat gå osv jo jag har haft rejääääääl inflammation i Gluteus maximus och så ”internal snapping hip” som det heter som är orsakat av höftleden och/eller höftböjaren som varit så påverkad och då sitter besvären i ljumsken klickar knakar och låter smärtan mot utsidan av höften samt lårets framsida på väg ned mot knäleden.
Och tack vare att den stora sätesmuskeln varit påverkad så har hela baken och ryggslutet tagit del av det med.
Det kan tydligen sitta i 1-2 år på vissa men sen kommer det inte tillbaka på samma sätt igen .
Jag gick som sagt ner massor av kilo tränade mkt hårt ju mer kilona rasade och från att ha varit stilla och inte orkat gå pga min övervikt samt knappt kunnat vända mig i sängen till två pass om dagen (vila med så klart) jag tränade allt bara för det gav mig energi och var sååå KUL! Det började när jag helt plötsligt började sparka på bodycombat passen för ett år sedan och blivit värre och värre. Sen började jag med vanliga benböj, marklyft mm som är suuuuper men inte riktigt med min inflammation som var igång och dessutom la jag på massa vikter.
”Kroppen sa tack å hej va fan håller du på med?”
Jag har som sagt blivit bättre av att minska träningen galet, djupgående idrottsmassage hårt och regelbundet där hon gick in hårt på att massera upp inflammationen som då inte bara smärtade utan även orörlig innan jag kom till Jenny Gunn min massör .
Taaaaack snälla Jenny för all plågeri .

Nu sista månaden har jag fokuserat på att bara träna sånt som inte påfrestar och gett lång stretch tid morgon/ kväll och efter pass. Inflammationen börjar trappa ut. Jag känner nästan ingen smärta.

(null)

(null) NU SKA JAG FORTSÄTTA TILLBAKA OCH FRAMÅT MED RÄTT TRÄNING 🙂

(null)