Träna= vadå?

augusti 12, 2014 0 av Jess

Hejsan jag somnade mitt i bloggandet igår kväll var helt slut. Det blev en kväll på gymmet med Emelie, Vi tränade underkropp.
Jag kom på att jag bara njööt av att böja benen igen… (mkt att jobba på men jag blir bättre) .
Hur kan man då njuta av att ”böja benen”?,
Jag har tränat massor nu sen jag tog ”tag i livet” men hela tiden hoppat över benträning för att det ”var så tråkigt” så var det inte alls, det var en lögn så klart för att jag var rädd att böja benen.
Varför var jag rädd för det?
Jo för att knän värkte lite , livrädd att skada knäna eftersom det var knäna som gjorde att jag fick lägga av med hockeyn och var starten på en inaktivt liv som resulterat i min övervikt (massa annat med så klart men det var ”starten” ). Så ”varför böja dom i onödan lixom” man kan säga att jag vet att jag måste så klart träna benen men nja böja ”var inget för mig” som är den mest naturliga rörelsen vi kan göra?! men med fakta, kunskap och insikt tog jag mig till en ny nivå, VAD TRÄNAR JAG OCH VARFÖR? Vad vill jag osv? Stå på en crosstrainer? Varför? Vad ger det mig och min kropp? Hur påverkas den och vad vill jag påverka? Vart vill JAG?!…
Tog mig vidare och kontakt med min pt bland annat.
Så skönt att ha Kenny som pt , han körde inte bara igång med träning utan vi gick igenom kroppens anatomi, muskler, leder osv och ack så viktigt för mig att veta ”vad jag håller på med” och hur allt hör ihop.
Jobba jobba på teknik så känner jag att jag kan bli riktigt stark 🙂

Jag känner ingen smärta i knäna i dag och då har jag ändå vikt på stången. Knäböj utan vikt har varit smärtsamma innan kan jag tillägga- varför? För att jag inte fattade vad och hur jag gjort utan ”bara gjort” och tittat på alla andra. Det värsta du kan göra… Dvs kolla på alla andra runt dej eller jaga förtvivlat på nätet…

Man kan absolut inspireras av någon men utgå alltid från dig själv ALLTID ALLTID

I dag blir det laga matlådor mellan allt jobbande och kväll blir det mitt efterlängtade Bodycombat hoppas min höftböjare pallar lite sparkar i dag nu har jag gått på rehab längr 🙂

Träning= egen tid, gör mig pigg, gla och stark .

IMG_9130.PNG

IMG_9133.JPG
10km cykel ute efter, underbart väder… Det har varit översvämning på gymmet och allt byggs om katastrof så jag valde frisk luft.

IMG_9126.JPG